Illa placerat rede!

Jag håller på för fullt och river några gamla “fågelhus” som förra ägaren har byggt här. Idag skulle jag flytta en del takplåt och även 22 byggstaket, vilket jag hade sett ut en plats till bakom det vi kallar “Gröna skjulet” (eftersom det är ett grönt skjul!).
Men när jag släpade iväg med den första plåten, flaxade plötsligt någonting upp alldelels intill mig. Det visade sig vara en andhona som hade ett rede på marken en meter i från där jag stod! I redet fanns minst åtta ägg!
Nu hoppas jag ju bara att hon vågar sig tillbaka dit igen. Å andra sidan kan man ju fundera över hur bra oddsen är för att hon ska klara sina ägg när hon lägger sitt rede direkt på marken med bara några ynkliga grenar som skydd.

IMG_5811

2 svar till “Illa placerat rede!”

  1. Ja, man får verkligen hoppas att andhonan kommer tillbaka till sitt rede. Det vore synd om det inte blev något av alla hennes ägg. Men Du kunde ju inte veta att hon lagt dem just där.

    Gilla

  2. Nä, det gick inte! Om hon kom tillbaka eller ej, är lite osäkert. Men under natten hade i alla fall någon rensat boet från samtliga ägg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: