Idag besteg vi Klitvallen!

Kl 12.35 påbörjade vi vår vandring från där vi parkerat bilen mot Klitvallens topp
35 minuter senare anlände vi till Klitvallsstugan, då vi hade tillryggalagt 1,2 km på vår vandring. Vi stannade en stund där innan vi fortsatte vår vandring. Men efter en liten bit blev vi lite undrande, för den stigen vi följde gick i helt fel riktning och enligt kartan fortsatte den mot Grönfjäll, vilket skulle innebära om vi följde den att vi skulle få en vandring på nästan två mil! Lite väl långt i förhållande till vad vi hade tänkt oss.
Så vi vände tillbaka till stugan, och svor över att vi kanske skulle tvingas avstå vår planerade vandring mot Klitvallens topp! Men så hittade vi en mycket liten stig rakt uppåt mot berget, och trots att den inte var markerad som vandringsled gick vi upp där i alla fall. Och det var ju väl det, för här kom vi hela vägen upp till toppen 879 m ö h!

Väl där uppe var det middag av samma förträffliga kvalité som gårdagen –  alltså gamla välkända ”Bullens korv” i bröd! Men den här matplatsen låg avsevärt mycket högre än gårdagens.

Det tog oss 1 timme och 10 minuter att nå toppen, och då blev det självklart en hel del fotograferande på vägen upp. Sedan tillbringade vi drygt 2½ timme uppe på toppen, innan vi åter styrde nedåt.
Det var en hänförande utsikt här uppe och man kunde se Grapsan, Norra Gardfjället, Södra Gardfjället, Grönfjället, Kittelfjället, Borkafjället, Girifjället, Risfjället och Marsfjället.

Sedan var det dags att vandra nedåt igen, och väl nere efter vissa besvär med att hitta stigen som ledde nedåt, kunde vi konstatera att vi tillbringat totalt närmare 7½ timme på vandring på Klitvallen 879 m ö h!

Lite bisarrt var det dock när mobilen plötsligt ringde då vi var nästan uppe på toppen, och en människa i Malmö ville beställa kräftor!

IMG_9001 IMG_9041

IMG_9042 IMG_9103

Ett svar till “Idag besteg vi Klitvallen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: