Trafiken är full av idioter!

Jag befinner mig på slutet av min nattliga runda. Det har ljusnat sedan ungefär en halvtimme tillbaka. Jag har nått kommungränsen där jag vänder runt och kör tillbaka. Får stå kvar en stund eftersom det kommer en röd Volvo 745 som passerar mig. Jag kör ut efter honom och fortsätter en bit, då han längre fram kör in till sidan vid nästa gård. I samma stund upptäcker jag att jag glömt helljuset, så¨jag bländar av direkt. Men det är lätt att glömma det när man kört i flera mörka nattimmar utan att möta några andra bilar.

Så snart jag passerat Volvon kör han ut och bränner på sitt helljus!

Visst, ursäkta, jag glömde blända av, men han kunde ju bara signalerat med varningsblinkersen till exempel.

Men nej, han är full av adrenalin så när jag bromsar in har han för sig att han ska köra upp jämsides med mig och har uppenbarligen ingen koll på mötande trafik. Vilket dock jag har, och jag väljer därför att dra på igen så att idioten slipper frontalkrocka med den mötande bilen.

Det här är sådana rikspuckon som överhuvudtaget inte skulle få lov att sitta bakom en ratt.

Ett svar till “Trafiken är full av idioter!”

  1. Tyvärr, kryllar vägarna av folk med IQ = brödrost….Sedan ska man tala tyst om alla som svävar runt lyckligt flinande i bilen påverkade av tabletter eller stark dricka på våra vägar varje dag. 3:e alternativet är ju "Den oumbärlige" som börjar jobba direkt, när han / hon sätter sig bakom ratten på morgonen. Har lappyn igång på passagerarsätet och nallen går varm medans personen med ca 25% "kör närvaro" åker till jobbet. Jag avundas dig inte som varandes yrkes bilist!Vet inte vilken av dessa figurer som är värst?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.