TRIST!

När jag körde hem efter kvällens medlemsmöte med fotoklubben noterade jag något som låg på vår grusväg, och det visade sig vara en skadad räv – som fortfarande levde! Vad som gör det hela än mer otäckt är att jag tyckte mig notera att det låg något på vägen redan när jag körde hemifrån, men då funderade jag inte mer på det! Jag hoppas verkligen att jag har fel!

Hur som helst så ringde jag omedelbart polisen som dirigerade ut jägare till platsen, och ungefär en kvart senare hörde jag skottet!

Vid flertalet tillfällen har jag observerat rävar här omkring nattetid, och jag har närt en förhoppning om att kanske en dag få en förnyad chans till bra bilder på lekande rävungar!

Nu minskade de chanserna i och med det här, och dessutom lär rävskabben härja igen! Så sent som den gångna natten såg jag en räv mitt inne i Bjärsjölagård, och när rävarna söker sig in i samhällena brukar det tyda på att de drabbats av skabb.

Mycket trist! Rävar är härliga djur!

wwf-1017887 Bilden lånad från Världsnaturfonden!

Ett svar till “TRIST!”

  1. Usch – säkerligen ramt på den stora vägen och den försöker släpa sig in i säkerhet och kanske för att villa dö. Vi kan jo inte göra något åt det som är livets gång. Jag mår illa av alla barn som lider i Gaza just nu, beroende på galningar där bråkar om, ja, vad bråkar dom om äntligen? Vet dom själva det.Bra du tog kontakt med polisen.När det är kallt som nu så söker dom sig väl inåt samhällen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.