Mindre omfång!

Sedan vi flyttade hit till Omma, har jag sakta men säkert minskat i vikt! Det är inte så att jag ställer mig på vågen för jämnan, utan jag kan helt enkelt konstatera i olika situationer att jag har minskat i omfång. Inte minst som jag med förtjusning kunde notera redan i somras att jag faktiskt åter igen kunde använda jeans som jag överhuvudtaget inte har kunnat få på mig under flera år! Och förra söndagen när vi var och handlade hos Bo Ohlsson i Tomelilla köpte jag två par byxor, utan att behöva känna motvilja på grund av att man varit tvungen och välja pösigare byxor för att få plats med magen.

Och jag kan också notera att numera kan jag gå upp för vår uppfart utan att bli andfådd!

Men det handlar inte om någon medveten bantning, för det skulle förmodligen aldrig fungera för mig. Även om jag kanske hade klarat att genomföra bantningen, hade jag säkert fallit tillbaka till utgångsläget så snart bantningskuren var avslutad.

Nej, det handlar helt enkelt om radikalt förändrade levnadsvanor!

Numera äter jag på regelbundna tider, och betydligt vettigare mat dessutom. Sedan tillbringar jag väldigt mycket tid utomhus, vilket medför naturligt att jag spenderar mindre tid sittande vid datorn. Och tv existerar nästan inte alls i mitt liv! Sedan vi flyttade hit för över ett år sedan, har jag tittat på tv vid mindre än fem tillfällen!

Så kort och gott – jag äter regelbundet och betydligt sundare, och jag rör mig avsevärt mycket mer, och får dessutom massor med frisk luft.

För mig är detta bästa sätt att ”banta”.

Ett svar till “Mindre omfång!”

 1. fortsätta med det och du forsvinner ut i luften….
   
  Sedan sommar har jag gaat ner 5 kilo, men jag har en laang väg kvar, men beslutet är tagen, jag rör mig mer äter inte dumma saker och regelbunden.
   
  Jag vill ner till min vikt i 1993 har jag bestämt där jag ku gaa i skinnkläder utan att likna en uppstoppad gris

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.