I ledningen…!

Idag har jag agerat elektriker – igen! Ska dra ut el till ett av uthusen som ligger ett femtontal meter från övriga byggnaden. För detta krävs naturligtvis att man gräver ned kabel, vilket jag avser att göra helt enligt konstens alla regler. Inför detta projekt inspekterade jag installationerna i carporten, då det blir därifrån som jag får gå ut med en ledning. Och därmed ramlade jag över mer arbete! Föregångaren på det här stället kunde nog en hel del om el-installationer, men han nöjde sig med att göra dem funktionella. Det innebär att det hänger diverse varianter på kablar lite kors och tvärs i carporten, och det är nästan omöjligt att räkna ut vad som går till vad. Så… fram med grejerna och så satte jag igång att dra kabel i carporten. Hann dock inte bli färdig idag, så det får bli en fortsättning i morgon. Lite extra jobb alltså, men samtidigt sådant som är roligt att hålla på med, och dessutom kommer det att se betydligt prydligare ut med ordentligt uppklamrade kablar istället för ett spindelväv av diverse kablar. Och kanske också lite säkrare. Och så ännu en gång flyger en tacksamhetens tanke till far, utan vars kunnande jag aldrig själv fått möjlighet att lära mig det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.