SCANIA PHOTOCLUBS FOTOTÄVLING AVGJORD!

På klubbens medlemsträff idag fick vi veta resultatet av klubbens fototävling.

För mig var det dock helt överraskande att det var jag själv som knep första priset – I BÅDA KATEGORIERNA (Fritt val & Sjöbo kommun).

När man såg alla inlämnade bidrag kunde vi klart konstatera att det är väldigt hög klass på föreningens medlemmars foton! Det fanns inte en enda bild som var dålig. Tvärtom – jag är nästan glad att inte jag har suttit i juryn, för det hade inte varit lätt att välja ut någon vinnare.

Nu handlar det här självklart väldigt mycket om tycke och smak, även om juryn består av "fackfolk" i form av fotografer från såväl Ystads Allehanda som Skånska Dagbladet, samt en ansvarig för Sjöbomagasinet, men visst är det jätteroligt att vinna!

Om jag nu ska försöka att själv kommentera mina bilder, som kan ses här på MSN Spaces bland mina foton, så kan jag först säga att bilden i kategorin "Fritt val" från början mest var en kul grej. Jag var nere vid Vombsjön och tog lite solnedgångsbilder tillsammans med Flisan, när jag av en ren tillfällighet råkade se hennes och min skugga mot väggen på ett pumphus där nere och tyckte att det var en rätt häftig bild. När jag sedan skulle välja ut bilder till utställningen på Wells house i Vollsjö i somras, valde jag att sätta den bilden i mitten av totalt femton bilder som lite grann min signatur. Sedan fick jag höra att någon besökare på utställningen hade kommenterat mina bilder och hade tyckt rent allmänt att de var fina, men den som verkligen var fin var just den här. Sedan har fler uttryckt positiva omdömen om den, varför jag till sist även valde att lägga den som bakgrund på förstasidan på min hemsida.

När det gäller kategorin "Sjöbo kommun" tyckte jag från början att det var svårt att hitta någon bild i min samling som kunde matcha det urvalet. De flesta av mina bilder är ju faktiskt tagna i Sjöbo kommun! Men när jag sedan började titta igenom urvalet, upptäckte jag att det faktiskt fanns en del ganska representativa bilder för kommunen, och i synnerhet det här bidraget som är taget i Övedskloster bakom Eket, eftersom Sjöbo kommun är en väldigt hästtät kommun.

Ja, snacka om en OMSKAKANDE dag!

På morgonen sitter man vid skrivbordet och känner hur hela huset skakas om av en jordbävning (!) och på kvällen vinner man båda kategorierna i fotoklubbens tävling!

2 svar till “SCANIA PHOTOCLUBS FOTOTÄVLING AVGJORD!”

  1. Grattis till dig, det var jo roligt, jag tycker du ska visa dessa två bilder specielt här i inlägget, så man är säker på, vad man fick 1. priset för.KramisserPia-Charlotteps. Och fan jäkla, du bor jo nästan i epi centret för jordskalvet, tur det inte blev mer än som så.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: