Gudaspiran

Omslag FB Gudaspiran - jan 2018

”Gudaspiran” är min första fantasyroman, ursprungligen påbörjad så långt tillbaka som 1994. Den skrevs färdig under det året, men behövde genomgå en hel del redigeringsarbete. Ett arbete som av olika anledningar periodvis stannade av. Det var egentligen först under 2012 som jag på allvar kom igång med att bearbeta och skriva om hela manuset. Då var även min kärlek Snezana involverad i arbetet, och hon har tillfört en hel del till berättelsen, liksom även ett gediget arbete med korrekturläsningen.
Den 3 mars 2014 kunde jag skriva de avslutande raderna i det sista kapitlet, och efter mycket arbete konstatera att boken äntligen var klar.
Enligt verktyg hos vulkanmedia.se är boken på totalt drygt 405 sidor, räknat på typsnittet Times New Roman stl. 12. Den innehåller totalt 99 233 ord.


”En ensam dödligt sårad ryttare med ett viktigt budskap som flytt i panik från Thargul Thor, tas om hand i byn Forsthal. Det är tid för den av gudarna utvalde att ge sig ut i sökandet efter delarna till den mäktiga gudaspiran, för att med den i sin hand kunna förgöra djävulen Faibors avkomma Khatzu.”