Eilaths spel

Omslag FB Eilaths spel - jan 2018 1
”Eilaths spel” är min andra fantasyroman, som utspelar sig i samma värld som Gudaspiran.
Boken är färdigskriven, men ska genomgå ytterligare en korrekturläsning. Eilaths spel är lite av en arbetstitel, men förhoppningsvis ska jag snart komma på en bättre titel.

Eilaths falska kortspel utlöser en ondsint trollkarls vrede och försätter honom i en mycket besvärlig situation, och tvingar ut honom på en lång och underlig resa för att återfå kontrollen över sitt liv. Det blir en resa till för honom egentligen välkända trakter men i ett mycket ovant tillstånd. Han måste genomgå situationer han trots sin äventyrliga bakgrund aldrig någonsin trott han skulle få uppleva.
Kommer han att kunna reda ut problemen och ställa allting till rätta?
Det här är en humoristisk fantasy med influenser av Terry Pratchetts berättarstil, som utspelar sig i en steampunkanda någon gång för länge sen, eller kanske inte.

I nuläget omfattar boken 67 222 ord, vilket enligt vulkanmedia.se innebär 275 sidor i typsnittet Times New Roman stl. 12.


2018-03-16
Mer testläsning
Har boken ute hos tre olika testläsare nu! Väldigt spännande känsla!
Först testläsningen gav en del användbara tips, och det är ganska lätt att se fördelarna med att ha någon utomstående som läser boken. Blir på något vis kanske en ärligare bedömning då.


2018-02-25
Testläst
Har just fått boken testläst av en person jag fått kontakt med via Facebook-sidan ”Författare söker testläsare”.
Har inte hunnit gå igenom så noga ännu, då vi varit bortresta över helgen.
Men det finns en del synpunkter hon noterat som jag helt klart kan ta till mig, och arbeta vidare med.
Men slutomdömet känns positivt och hoppfullt.
Hon skriver; ”Du har ett medryckande språk, och jag blev glad och rycktes med i de stämningar som du berättar om. Du har ett fantastiskt sätt att uttrycka ställen , omgivningar, personer och platser. Jag kan verkligen se detta framför mig.”


2018-02-04
Nu är denna romanen färdig! Tror jag.
Har korrekturläst och lagt till och förändrat i flera omgångar, och tror väl att berättelsen är fullständig nu. Har ändrat vissa namn, och även bokens titel funderar jag på. Så här långt har jag kallat den ”Eilaths spel”, men funderar på exempelvis ”Eilaths underliga liv”. Har skapat en E-bok av boken så här långt, för att enkelt kunna dela den med de som vill testläsa den.